Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Voordeligste hypotheek gebonden overlijdensrisico verzekeringen? 
Uitgangspunten concurrentie vergelijking: *niet roken - *leeftijd 35 jaar - *verzekerde som € 175.000 *duur 30 jaar

Verzekerde Man en Vrouw - Bron: Independer 18 juli 2008
MaatschappijJaarpremie
Reaal€ 614
TAF€ 651
Azens€ 844
Loyalis€ 852
DBV€ 852

Interesse, vul het offerte formulier in en u ontvangt binnen 2 werkdagen een offerte
  * Premie aanpassingen voorbehouden!

Banner
Banner
WOZ Krediet PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag, 24 juli 2008 18:28

WOZ Krediet - Geen Notaris- taxatie en afsluitkosten

Een WOZ krediet is een geldlening met als onderpand de overwaarde van uw eigen woning en kan als een interessant alternatief van een 2e hypotheek gezien worden. Het grote voordeel van een WOZ krediet t.o.v. een 2e hypotheek is dat u niet naar een notaris hoeft te gaan en er geen taxatierapport nodig is. Het overleggen van een WOZ-opgave van uw gemeente is veelal toereikend.

U kunt het geleende bedrag geheel naar eigen wens besteden. Wel heeft het bestedingsdoel gevolgen voor de fiscale renteaftrek.

Een WOZ krediet kan gezien worden als een doorlopend krediet. In overleg met de kredietverstrekker wordt een maximum kredietlimiet vastgesteld en wordt een looptijd overeengekomen. U kunt tot uw kredietlimiet geld opnemen wanneer het u uitkomt. U betaald maandelijks rente over het uitstaande saldo. De aflossing vindt of maandelijks of aan het einde van de looptijd plaats. Vervroegd of tussentijds aflossen kan altijd boetevrij. De rente is variabel.

Voordelen van het WOZ-krediet
1) U geniet een zeer scherpe rente
2) U hoeft niet naar de notaris en heeft dus ook geen notariskosten
3) 
Een taxatierapport is niet nodig, de gemeentelijke opgave van de WOZ-waarde volstaat
4) 
U betaalt geen afsluitprovisie
5) 
U heeft geen bestedingsverplichting aan de eigen woning
6) 
U beschikt binnen enkele dagen over uw geld
7) 
De rente is aftrekbaar als u het krediet voor uw eigen woning gebruikt

Voorwaarde
Bij het afsluiten van een WOZ krediet geldt één voorwaarde. De woning moet wel als hoofdverblijfplaats dienst doen. Op een 2e woning, alsmede een woning in het buitenland is géén WOZ krediet te verkrijgen. Op recreatiewoningen(bungalow/vakantiehuis) kan onder bepaalde voorwaarden wel een WOZ krediet verstrekt worden. De hoofdvoorwaarde hierbij is dat de recreatiewoning voor eigen gebruik bestemd is. Voor de overige voorwaarden adviseren wij u contact op te nemen met de klantenservice van uw kredietverstrekker.

Alvorens een WOZ krediet verstrekt wordt, vindt er altijd een BKR toetsing plaats. Bij het BKR wordt de lening als een doorlopend krediet geregistreerd. 
Een WOZ krediet is een uitstekend alternatief van een 2e hypotheek en biedt ook het voordeel t.o.v. bijvoorbeeld een doorlopend krediet door een lagere rente. Hierdoor is een WOZ krediet een geschikte kredietvorm voor de financiering van duurdere gebruiksgoederen of de verbouwing van uw eigen woning.  

Er dient wel bij vermeld te worden dan als u het geld gebruikt voor consumptieve doeleinden u er verstandig aan doet om geen te lange looptijd met de kredietverstrekker af te spreken. De rente kan dan wel laag zijn, maar door een (te) lange looptijd betaald u uiteindelijk wel (te) veel rente.

Kredietlimiet
Het WOZ-krediet is een nieuwe vorm waarbij de voordelen van een hypotheek (lagere rente) en een doorlopend krediet (flexibel, sneller geregeld) worden gecombineerd. Het is beschikbaar vanaf € 15.000 tot € 75.000.

De mogelijkheden lopen op tot 150% van de WOZ-waarde, onder aftrek van de hypotheekinschrijving die op de woning rust. Daarnaast gelden de gewone acceptatiecriteria van een doorlopend krediet.

Fiscale aspecten van een WOZ krediet
Aangezien u bij een WOZ krediet helemaal vrij bent om geld geld te besteden zoals u dat wilt, zijn er fiscaal twee mogelijkheden:  
1)
Indien u de lening gebruikt als consumptief krediet, d.w.z. u koopt er een auto, boot, fiets, tv, kleding etc. mee, dan is de rente die u betaald over het krediet niet fiscaal aftrekbaar. Wel wordt met uw belastingaangifte de hoogte van uw schuld meegenomen in box 3 bij de bepaling van uw persoonlijke vermogen en dus eventueel de belasting die u in box 3 verschuldigd bent. 
2)
Indien u het WOZ krediet gebruikt als 2e hypotheek en het geld besteed aan verbouwing, verbetering of renovatie van uw eigen woning, is de door u betaalde rente wel fiscaal aftrekbaar. U kunt met uw belastingaangifte de rente in box 1 als aftrekpost opvoeren.   
Laatst aangepast op donderdag, 24 juli 2008 18:43
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack