Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Voordeligste hypotheek gebonden overlijdensrisico verzekeringen? 
Uitgangspunten concurrentie vergelijking: *niet roken - *leeftijd 35 jaar - *verzekerde som € 175.000 *duur 30 jaar

Verzekerde Man en Vrouw - Bron: Independer 18 juli 2008
MaatschappijJaarpremie
Reaal€ 614
TAF€ 651
Azens€ 844
Loyalis€ 852
DBV€ 852

Interesse, vul het offerte formulier in en u ontvangt binnen 2 werkdagen een offerte
  * Premie aanpassingen voorbehouden!

Banner
Banner
Welke leningen zijn er? PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 16 september 2008 13:47

Welke leningen zijn er?

Geld lenen kan op veel manieren, maar elke vorm heeft zijn voor- en nadelen. Welke soorten leningen zijn er?

Doorlopend Krediet

Bij een doorlopend krediet mag je steeds geld lenen tot aan een maximaal bedrag. Als je geld hebt afgelost, kun je weer opnieuw tot aan je limiet geld opnemen. De rente bij een doorlopend krediet is vaak lager dan bij andere leningen, maar de rente staat niet voor de hele looptijd vast. Wel betaal je elke maand een vast bedrag voor rente en aflossing, maar hoe de verhouding tussen die twee is, is afhankelijk van de rentestand. Je weet van te voren dus niet hoe lang je bezig bent met afbetalen.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leen je een van te voren vastgesteld bedrag, waarbij de hoogte van de rente en de looptijd vast staan. Bij deze lening weet je precies waar je aan toe bent. Nadeel is dat de rente vaak wat hoger is dan bij een doorlopend krediet.

Betaalrekening

Bij veel betaalrekeningen kun je rood staan. Dit kan tot een bepaalde limiet, die afhankelijk is van je salaris dat maandelijks op je rekening wordt gestort. Vaak gelden er regels als dat de roodstand binnen drie maanden weer verholpen moet zijn. Vooral wanneer je kortstondig geld tekort komt, is het handig om via de betaalrekening geld te lenen. De rente ligt doorgaans tussen die van een doorlopend krediet en die van een persoonlijke lening in.

Huurkoop

Autodealers, maar ook muziekinstrumentenverkopers of witgoedwinkels, bieden vaak een lening aan. Het gaat hier vaak om huurkoop. Na een aanbetaling betaal je het restant in termijnen. Let op: je bent pas eigenaar van de auto, wasmachine of piano als je de laatste termijn hebt afbetaald. Daarom kleven er aan deze vorm nadelen. Mocht je de aflossing niet langer kunnen betalen, maar je hebt ondertussen wel 75% afbetaald, dan wordt je aankoop verkocht. Is de opbrengst daarvan niet genoeg om de schuld af te betalen, dan moet je alsnog de rest betalen. Bovendien betaal je bij huurkoop een vrij hoge rente.

CreditCard

Met een creditcard kun je, tot een bepaald bedrag, aankopen doen die later van je rekening worden afgeschreven. Ook kun je bij veel creditcardmaatschappijen in termijnen betalen. Je betaalt dan doorgaans een hogere rente dan als je een lening afsluit bij de bank.

Klantenkaart

Bij postorderbedrijven en grote winkels kun je, soms middels een klantenkaart, kopen op afbetaling. Ook bieden deze winkels kredieten aan. Let daarbij goed op: je betaalt een veel hogere rente dan bij de bank, meestal dicht bij het wettelijk maximum.

di 15 aug 2006 -  Arnoud Breitbarth

Interesse in een voordelige lening, bereken uw mogelijkheden!Laatst aangepast op dinsdag, 16 september 2008 14:00
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack