Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Belgie 125% Hypotheek


Hanteren de Nederlandse hypotheekverstrekkers een maximale verstrekking van 125% van de Executiewaarde. Een aantal van hun Belgische collegae verstrekken tot 125% van de Verkoopwaarde op Belgisch onroerend goed. Waardoor u de aankoop van uw Belgische woning plus de kosten kunt financieren.

Interesse, vul het Offerteformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen een offerte in de mailbox!

Banner
Banner
Huurkoop PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag, 24 juli 2008 18:39

Huurkoop - speciale vorm van koop op afbetaling!

In Nederland is huurkoop een speciale vorm van koop op afbetaling. Het verschil met de "gewone" koop op afbetaling is dat bij huurkoop de koper pas eigenaar van het gekochte wordt nadat de laatste termijn is voldaan (dus: nadat de lening volledig is afgelost). Zolang dat niet is gebeurd, mag de koper het gekochte niet verkopen of verhuren, en de koper is bovendien aansprakelijk voor eventuele schade.

De wet stelt enkele bijzondere eisen aan huurkoop. Zo moet deze bij akte worden aangegaan, en in de akte moeten de volledige koopprijs, het aflossingsschema en het voorbehoud m.b.t. de eigendomsovergang expliciet worden vermeld. Gebeurt dat niet, dan is er geen sprake van huurkoop, en de koper wordt onmiddellijk eigenaar van het gekochte!

Als de koper zich niet aan zijn betalingsverplichtingen houdt, dan kan de verkoper een rechterlijk bevel tot teruggave van het gekochte verkrijgen. Het gekochte kan dan opnieuw (aan een ander) worden verkocht, en als de opbrengst daarvan niet voldoende is om de nog openstaande schuld (meestal verhoogd met een boete) af te lossen, dan blijft de oorspronkelijke koper verantwoordelijk voor de betaling van het ontbrekende bedrag. 

Huurkoop is een financieringsvorm die vaak gebruikt wordt bij de aanschaf van auto's. 
Daarbij wordt vaak door de geldschieter bedongen dat voor de gekochte auto een autoverzekering van het type all risk wordt afgesloten gedurende de gehele looptijd van de lening. Dit is, vooral bij (wat oudere) tweedehands auto's, vaak weinig zinvol en relatief duur.
Bovendien wordt bij huurkoop vaak een hogere rente berekend dan bij andere financieringsvormen.
Zoals uit het bovenstaande wellicht al duidelijk is geworden, is huurkoop over het algemeen geen aantrekkelijke financieringsvorm; vaak kan de koper beter een persoonlijke lening afsluiten en daarmee de aanschaf betalen!  

Voordelen
*
U kunt het product direct meenemen.

Nadelen
*
Huurkoop is meestal een dure vorm van lenen.  

De kredietverstrekker kan het product terughalen als u minder dan 75% van het bedrag betaalt hebt en de aflossing niet meer kunt opbrengen.  

De rente is vaak erg hoog.  
Voor wie is huurkoop geschiktHuurkoop is geschikt voor diegenen die de aflossing gedurende de gehele looptijd kunnen opbrengen.
Laatst aangepast op donderdag, 24 juli 2008 18:46
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack