Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Belgie 125% Hypotheek


Hanteren de Nederlandse hypotheekverstrekkers een maximale verstrekking van 125% van de Executiewaarde. Een aantal van hun Belgische collegae verstrekken tot 125% van de Verkoopwaarde op Belgisch onroerend goed. Waardoor u de aankoop van uw Belgische woning plus de kosten kunt financieren.

Interesse, vul het Offerteformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen een offerte in de mailbox!

Banner
Banner
Doorlopende kredieten PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 28 juni 2008 10:17
Doorlopende kredieten

Doorlopende kredieten - zijn er in vaste en variabele vorm.

Bij een doorlopend krediet heb je een kredietlimiet. Dat is het bedrag dat je maximaal mag lenen. Maar je hoeft het niet in een keer te gebruiken. Je mag steeds een beetje geld opnemen van het krediet. Net zo lang tot je de kredietlimiet bereikt. Heb je het maximale bedrag geleend en heb je daarna weer wat terugbetaald? Dan kun je weer lenen tot aan de kredietlimiet. 

Een doorlopend krediet is vooral makkelijk als je niet meteen al het geld nodig hebt. Of als je niet weet hoeveel geld je nodig hebt.

Hoe los je een doorlopend krediet af?
Je betaalt iedere maand aflossing en rente. De aflossing en de rente samen zijn meestal een vast percentage van de kredietlimiet.

Een voorbeeld
Je hebt een doorlopend krediet van € 2.500,-. Je hebt met de bank afgesproken dat je iedere maand twee procent van dit bedrag terugbetaalt. Je betaalt dus iedere maand € 50,-. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing.  

Hoe hoog is de rente?
Bij een doorlopend krediet staat de rente niet vast. De rente kan dus omhoog of omlaag. 

*
Gaat de rente omlaag, dan betaal je minder rente en meer aflossing. Je kunt je lening dan eerder terugbetalen.

* Gaat de rente omhoog, dan betaal je meer rente en minder aflossing. Hierdoor duurt het langer voordat de lening is terugbetaald. Meestal blijft het bedrag dat je iedere maand betaalt hetzelfde.

Voordelen
Deze vorm van lenen is erg flexibel. U kunt aflossen en opnemen zovaak u wilt, mits u binnen de afgesproken kredietlimiet blijft.
U hoeft niet steeds een nieuwe lening af te sluiten als uw uitgaven over een langere periode gespreid zijn.
Q
ua maandlasten bent u met een doorlopend krediet vaak voordeliger uit dan met een persoonlijke lening, omdat de looptijd van een doorlopend krediet onbepaald is.  

Nadelen
U weet van tevoren niet waar u aan toe bent.  
Het rentepercentage staat niet vast maar is afhankelijk van de geld- en kapitaalmarkt en dus variabel.
U loopt het risico steeds opnieuw te blijven lenen vanwege de lage eisen qua aflossing en het gemak waarmee u opnieuw geld kunt lenen . Een zekere discipline voor wat betreft het aflossen van de lening is dus gewenst.  

Voor wie is een doorlopend krediet geschikt?
Deze leningsvorm is geschikt voor diegenen die van tevoren niet precies weten hoeveel ze willen lenen (bijvoorbeeld in het geval van een verbouwing of nieuwe inrichting van het huis) en flexibel met hun lening om willen kunnen gaan. Wilt u geld lenen voor de aanschaf van zaken die een beperke levensduur hebben, zoals bijvoorbeeld een auto of camper, dan is het afsluiten van een persoonlijke lening een betere optie.

Ga naar Goedkoop Online lenen
Laatst aangepast op woensdag, 17 september 2008 07:47
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack