Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Kredieten algemeen PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 28 juni 2008 09:41
Kredieten algemeen - Overzicht van de vormen en mogelijkheden

Doorlopend Krediet

Bij een doorlopend krediet heb je een kredietlimiet. Dat is het bedrag dat je maximaal mag lenen. Maar je hoeft het niet in een keer te gebruiken. Je mag steeds een beetje geld opnemen van het krediet. Net zo lang tot je de kredietlimiet bereikt. Heb je het maximale bedrag geleend en heb je daarna weer wat terugbetaald? Dan kun je weer lenen tot aan de kredietlimiet.

Financial Lease

Een vorm van lease die meer lijkt op huurkoop. De looptijd van de lease-overeenkomst is over het algemeen gelijk aan de economische levensduur van de geleasde zaak.

Goederenkredieten

De cliënt ontvangt bij een goederenkrediet niet direct geld. Hij/zij ontvangt een dienst of een object. Het grote voordeel is het gemak. Cliënt hoeft niet eerst een lening aan te vragen, maar kan direct het object of de dient kopen.

Huurkoop

In Nederland is huurkoop een speciale vorm van koop op afbetaling. Het verschil met de "gewone" koop op afbetaling is dat bij huurkoop de koper pas eigenaar van het gekochte wordt nadat de laatste termijn is voldaan (dus: nadat de lening volledig is afgelost).

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening maak je de volgende afspraken, Je spreekt af hoe lang de lening duurt - dit is de looptijd - Je spreekt af hoe hoog de rente is - Je spreekt af hoeveel rente je betaalt. - de kredietvergoeding. Je weet dus precies hoeveel je moet betalen en wanneer.

Rentekrediet

Het Rentekrediet lijkt erg veel op een Doorlopend Krediet. In tegenstelling tot een Doorlopend Krediet betaalt u echter gedurende een van tevoren afgesproken duur geen aflossing, maar alleen rente.

WOZ Krediet

Een WOZ krediet is een geldlening met als onderpand de overwaarde van uw eigen woning en kan als een interessant alternatief van een 2e hypotheek gezien worden.
Laatst aangepast op donderdag, 04 september 2008 16:44
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack