Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Ook Postbank en ING verlagen Hypotheekrente PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag, 11 december 2008 08:35

Postbank en ING verlagen Hypotheekrente

SNS Bank liet weten een renteverlaging “te overwegen”. Fortis Bank “hanteert vooralsnog bestaande tarieven”, zo stelde een woordvoerder. Maandag zei bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van Rabobank dat de coöperatieve bank de rentetarieven wil verlagen met 0,25 tot 0,33 procentpunt. Daarmee komt de rente op een hypotheek met een looptijd van 10 jaar bij marktleider Rabo uit op 5,25 procent en een variabele hypotheek rond de 5 procent. Heemskerk zei te verwachten dat andere banken “zullen meegaan” met de verlagingen.

Onafhankelijk
De woordvoerder van de Postbank stelde dat de aanstaande verlaging niets te maken heeft met de woorden van Heemskerk. “Wij bepalen zelf ons rentebeleid op basis van de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten. We zijn niet afhankelijk van andere partijen.”
De woordvoerder wees erop dat de Postbank en ING hun hypotheekrentetarieven eind november al met 0,3 procent naar beneden hebben geschroefd. “Als je de aanstaande renteverlaging hierbij optelt, zitten we gewoon bij de goedkoopste aanbieders.”

Vertrouwen
Afgelopen vrijdag zei minister Wouter Bos (Financiën) erop te vertrouwen dat banken hun rente naar beneden zullen brengen in reactie op de forse renteverlaging van de ECB. De Consumentenbond stelde een dag eerder scherp in de gaten te gaan houden of banken het lagere rentetarief wel doorberekenen aan klanten.

ABN Amro staat wat hypotheekrentetarieven “scherp in de markt”, zei een zegsman dinsdag. “Wij informeren de markt nooit op voorhand over eventuele veranderingen in de tarieven.”
 

Vraagtekens
Een bron bij een grote Nederlandse bank die anoniem wilde blijven, zette vraagtekens bij de aangekondigde actie van Rabobank. Omdat Rabobank een coöperatieve bank is, kunnen de lokale kantoren hun eigen rentebeleid kiezen. “Ik wil nog wel eens zien of het Heemskerk lukt dit bedrijfsbreed erdoor te krijgen.”

Dezelfde bron zei ook dat Heemskerk “weer eens het braafste jongetje van de klas wil zijn”. “Terwijl veel andere grote banken al lang hypotheekrentetarieven hebben die lager liggen dan bij Rabobank, ook na de aangekondigde verlaging.”

Heemskerk heeft de laatste tijd bij veel andere banken wrevel gewekt door te benadrukken dat Rabobank in tegenstelling tot andere banken goed door de kredietcrisis heen komt.

Bron: Telegraaf 09122008

Laatst aangepast op donderdag, 11 december 2008 08:42
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack