Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Rabo wil hypotheekrente verlagen PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag, 11 december 2008 08:25

Rabo bank wil Hypotheekrente verlagen

Rabobank staat op het punt zijn hypotheekrentetarieven te verlagen. „Er ligt bij ons een voorstel klaar om de rente met 0,25 procentpunt tot eenderde te verlagen. Ik denk dat ook andere banken zullen meegaan”, aldus bestuursvoorzitter Bert Heemskerk in het tv-programma Pauw & Witteman. 

Door de bijstelling van de tarieven zal een hypotheek met een looptijd van tien jaar bij Rabo ongeveer 5,25 procent bedragen en een variabale hypotheek rond de 5 procent, aldus Heemskerk. Afgelopen vrijdag zei minister Wouter Bos (Financiën) erop te vertrouwen dat banken hun rente naar beneden zullen brengen in reactie op een forse renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB schroefde de rente afgelopen donderdag met 0,75 procentpunt omlaag tot 2,5 procent. 

Heemkerk zei niet te verwachten dat banken de rente in dezelfde mate kunnen verlagen als de ECB. Hij wees erop dat Rabobank vooral geld uitleent dat is aangetrokken van spaarders en in mindere mate van de ECB. Op spaargeld worden momenteel hoge rentes betaald van 4 tot 5 procent, aldus Heemskerk. Dat komt volgens hem onder meer omdat prijsvechters actief zijn die gebruik kunnen maken van het garantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

Bron: Telegraaf 09122008 

Laatst aangepast op donderdag, 11 december 2008 08:32
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack