Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Belgie 125% Hypotheek


Hanteren de Nederlandse hypotheekverstrekkers een maximale verstrekking van 125% van de Executiewaarde. Een aantal van hun Belgische collegae verstrekken tot 125% van de Verkoopwaarde op Belgisch onroerend goed. Waardoor u de aankoop van uw Belgische woning plus de kosten kunt financieren.

Interesse, vul het Offerteformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen een offerte in de mailbox!

Banner
Banner
Hypotheekverstrekkingen fors minder PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 01 juli 2008 10:36
 Aantal hypotheekverstrekkingen loopt fors terug
In het afgelopen kwartaal is voor een bedrag van 17 miljard euro aan hypotheken verstrekt, tegen 20miljard euro in het laatste kwartaal van vorig jaar. De daling wordt onder andere veroorzaakt doorrentestijgingen. Doordat het gemiddelde hypotheektarief in drie jaar tijd van 3,8 procent naar 5,2 procent is gestegen, is het voor huishoudens ook minder aantrekkelijk geworden om bestaande hypotheekleningen over te sluiten. Dat meldt De Nederlandsche Bank.

De consument is op zoek naar zekerheid. 45 procent heeft de korte, variabele rente inmiddelsingewisseld voor een rentevaste periode van vijf tot tien jaar. In 2005 werd nog 44 procent aanhypotheken met een variabele rente verstrekt, nu is dat nog maar 19 procent. Er zijn ook minderhypothecaire leningen met een rentevaste periode van tien jaar afgesloten. Deze zijn ten opzichte van2007 gehalveerd naar 4 miljard euro. De gemiddelde woningprijs steeg het afgelopen kwartaal met 3 procent terwijl de verkoop van huizen in een jaar met 20 procent daalde.

Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars hadden in het eerste kwartaal van 2008 opnieuw last
van de perikelen op de financiële markten. Dat was vooral te zien in hun aandelenportefeuilles. Bijpensioenfondsen nam de waarde van de aandelenportefeuilles af met 23 miljard euro naar 367 miljardeuro. De verzekeraars zagen hun aandelenportefeuille met 11 miljard dalen tot 101 miljard euro.Na het recordjaar 2007 hebben banken en andere financiële instellingen in het eerste kwartaal van 2008 nauwelijks meer woninghypotheken en andere kredieten ‘verpakt' en doorverkocht aan speciaaldaarvoor opgerichte ondernemingen, zogeheten 'special purpose vehicles' (SPV's). In de tweede helftvan 2007 was met dit creëren van financiële speelruimte nog een bedrag van 80 miljard eurogemoeid, maar dit eerste kwartaal ging het nog slechts om 3 miljard euro. Dat kan veroorzaakt zijndoor de hogere rente die beleggers vragen, ook voor beleggingen in SPV's, waardoor het verpakkenvan hypotheken voor banken minder aantrekkelijk is.

In Nederland hebben verzekeraars de risico's die ze verzekeren (brand, diefstal, stormschade en
dergelijke) voor ruim 5 miljard euro herverzekerd, meestal bij buitenlandse maatschappijen. Net alshun eigen cliënten wegen verzekeraars de voordelen daarvan af tegen de prijs. Toen bijvoorbeeld depremies voor het herverzekeren van bepaalde risico's na 2002 omhoog gingen, werd dat duidelijkzichtbaar in lagere herverzekerde bedragen. Schadeverzekeraars brachten in 2006 hunherverzekeringspremies als percentage van de bruto premies met anderhalf punt terug tot 10 procent.Herverzekeren vergt veel kennis en een groot financieel draagvlak. De belangrijkste spelers zijn in hetbuitenland gevestigd. Maar met een premie-omzet van 1 miljard euro spelen ook enkele Nederlandseherverzekeraars een bescheiden rol.

Bron: InFinance - 01072008
Laatst aangepast op dinsdag, 01 juli 2008 10:42
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack