Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Frankrijk Hypotheek - Praktische zaken PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag, 11 januari 2009 09:26
 Frankrijk Hypotheken
Praktische zaken
 Verblijfsvergunning
Ook indien u permanent gaat wonen in Frankrijk hebt u geen verblijfsvergunning nodig. Indien u er ook wilt gaan werken is die verblijfsvergunning weer wél vereist. U kunt hier dan voor terecht bij het Gemeentehuis van uw nieuwe woonplaats.
 

Scholen en kinderopvang
Verhuist u met kinderen naar Frankrijk, zijn die daar t/m 16 jaar leerplichtig. Er is keuze uit openbare en particuliere (meestal katholieke) scholen. Nederlandse kinderen zullen moeten wennen aan "ouderwetse" discipline en aan het zelf (dus niet in groepjes) werken en huiswerk maken.  Voor jongere kinderen is er keuze uit overheidscreches (nogal eens met wachtlijst) en particuliere creches die overigens onder overheidstoezicht staan. Ook opvangmoeders komen veel voor.
 

Overige zaken
Koopt u een huis met zwembad? Houd dan rekening met tegenwoordig nodige, vaak dure voorzieningen als gevolg van strenge regelgeving inzake bescherming van dat zwembad tegen de risico's van (ook onbevoegd!) gebruik tijdens uw afwezigheid. Ga bij de Gemeente na of eventueel al getroffen voorzieningen volledig aan de regels voldoen, want u bent anders aansprakelijk voor de gevolgen. 
Kijk ook eens op www.infofrankrijk.com; een site met veel praktische informatie over wonen in Frankrijk.
Laatst aangepast op zaterdag, 14 maart 2009 07:57
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack