Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Kopen of bouwen PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag, 11 januari 2009 09:39
Frankrijk Hypotheken

Kopen of bouwen in Frankrijk

Kopen in Frankrijk
Op het Internet is een groot aanbod in huizen in Frankrijk te vinden. Houd er rekening mee dat huizen vaak bij meerdere makelaars te koop zijn gezet. De makelaar wil het huis verkopen voordat een ander het doet, dus u komt dus vaak een sterk verkoop-gerichte aanpak tegen. Laat u vooral niet onder druk zetten! Vergelijk verder de prijzen vooral met die van soortgelijke huizen in de regio, en niet met de Nederlandse prijzen. U betaalt anders snel te veel. Het is gebruikelijk in Frankrijk dat alleen de verkoper aan de makelaar courtage betaalt.

De Franse wet kent een groot aantal regelingen die gericht zijn op bescherming van de koper. Dat maakt het kopen van een woning in Frankrijk relatief veilig. Maar de diverse verklaringen en controles maken ook dat het aankoopproces veel langer duurt en 'ambtelijker' verloopt dan in Nederland. Pogingen om het tempo te forceren werken daarbij vaak averechts. Reken op een doorlooptijd tussen aankoop en levering van 3-6 maanden.

Bouwen in Frankrijk

Indien u gaat bouwen of omvangrijk verbouwen, is het van belang dat u vooraf een formele bouwvergunning krijgt. Mondelinge toezeggingen, zelfs van de Gemeente, hebben geen rechtskracht. De zgn. 'stilzwijgende' goedkeuring - door het verstrijken van de termijn waarbinnen beslist moet worden - komt veel voor, maar maakt u zeer kwetsbaar bij later blijkende vormfouten, onbedoeld handelen in strijd met bouwvoorschriften of bij latere bezwaarschriften van omwonenden. Daarom is het ook dan toch vragen en afwachten van een formele vergunning de beste weg. Vraag bij aankoop of na oplevering altijd om een 'certificat de conformité' van het huis.

Tenslotte: de waardeontwikkeling van uw woning kan per regio sterk verschillen. Ga zeker niet zomaar uit van de bijna "automatische" waardestijging zoals u die in Nederland gewend bent. Houd hier ook bij de keuze van uw hypotheekvorm rekening mee.


Laatst aangepast op zondag, 11 januari 2009 09:47
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack