Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Frankrijk Hypotheek - Juridische Fiscale zaken PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag, 11 januari 2009 09:48
Frankrijk Hypotheken
Fiscale aspecten
Indien u straks emigreert naar Frankrijk, bent u vanaf het moment van verhuizing voor uw totale inkomen uit arbeid en vermogen belastingplichtig in Frankrijk. Blijft u nog werken in Nederland, kunt u ervoor kiezen om alleen voor uw inkomen uit arbeid onderworpen te blijven aan de Nederlandse Inkomstenbelasting. U hebt dan recht op hypotheekrenteaftrek zolang u inkomen uit arbeid in Nederland blijft genieten.

Hebt u alleen een vakantiewoning in Frankrijk, verandert er fiscaal veel minder. Alleen de woning valt dan onder de Nederlandse vermogensbelasting en onder de locale Franse belastingen en heffingen. In geval van overlijden zal ook de Franse fiscus successierecht heffen over de onbelaste waarde van die woning. U mag dan de waarde dus verminderen met het (resterende) bedrag van de gesloten hypotheek.

Juridische aspecten

Juridische aspecten spelen - behalve voor wat betreft de aankoop van het huis - vooral in geval van emigratie en vooral op het punt van personen- en erfrecht. In principe is namelijk het Franse personen- en erfrecht van toepassing zolang u in Frankrijk woont. Dit geldt ook voor zaken die u in Nederland nog niet duidelijk of nadrukkelijk volgens Nederlands recht geregeld had.

Het is van groot belang dat u bij emigratie dus vooral tijdig contact opneemt met een op dit gebied deskundige notaris. Hij kan u adviseren of uw huidige samenlevingsvorm, huwelijksvoorwaarden of testament in Frankrijk straks geen onverwachte of ongewenste gevolgen zullen hebben en of en hoe u e.e.a. tijdig goed kunt bijstellen.

Laatst aangepast op zaterdag, 14 maart 2009 07:53
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack