Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Wat gebeurt er met uw spaargeld PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 24 januari 2009 15:43

Weet u wat er gebeurt met uw spaargeld?

Als u spaart, dan stort u uw spaargeld bij een bank. Die maakt er meer van. Doordat zij met spaargeld investeert. Zo gebruikt de bank uw geld om het bijvoorbeeld weer uit te lenen aan bedrijven en particulieren. Hierdoor kan de bank u met rente belonen voor het beschikbaar stellen van uw spaargeld. En verdient de bank er zelf ook aan.

Afspraken maken met de bank
Als spaarder kunt u afspraken maken met uw bank. Over hoe u spaart, hoeveel u spaart, of u vaak spaart. En hoe lang u bereid bent uw geld vast te zetten. Hoe meer afspraken u maakt, hoe meer zekerheid de bank heeft. En hoe hoger vaak de rente is die u kunt ontvangen.

Solide banken
Een bank die altijd haar verplichtingen aan spaarders kan nakomen, is een solide bank. Een bank waar u op kunt vertrouwen. Of banken solide zijn, wordt gecontroleerd door een toezichthouder. In Nederland is dit De Nederlandsche Bank (DNB).
Banken die aan de eisen van DNB voldoen, krijgen een vergunning. DNB geeft alleen vergunningen aan banken die over voldoende financiële middelen beschikken en worden geleid door betrouwbare en deskundige bestuurders. DNB controleert banken blijvend op basis van te rapporteren cijfers en andere gegevens. AEGON Bank N.V. heeft een vergunning van DNB.

Ratings
De 'rating' van een bank geeft aan hoe het is gesteld met de kredietwaardigheid. AEGON Bank N.V. heeft een hoge rating: een AA-rating.

Toezicht op wat er met uw spaargeld bij AEGON Bank gebeurt
AEGON Bank N.V. valt onder het directe toezicht van De Nederlandse Bank (DNB). DNB maakt zich sterk voor een betrouwbaar financieel stelsel waarin instellingen hun verplichtingen nakomen. Hiervoor zijn regels opgesteld. AEGON Bank N.V. leeft deze regels strikt na. Dit wordt regelmatig afgestemd met DNB.

Twee belangrijke eisen zijn:
1. Voldoende financiële buffer. Dit houdt in dat AEGON Bank N.V. voldoende in staat moet zijn om risico’s op te kunnen vangen met het geld dat geïnvesteerd wordt. 

2. Aantonen dat AEGON Bank N.V. voldoende cash geld (liquiditeiten) beschikbaar heeft. Dit betekent dat AEGON Bank N.V. op korte termijn voldoende in staat is om haar investeringen om te zetten in liquide middelen. Zodat u uw spaargeld kunt opnemen als u dat wilt.

Intreresse, ga naar Aegon Eigen Stijl sparen?

Laatst aangepast op zaterdag, 24 januari 2009 15:59
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack