Geldexpresse.nl

Leningen Hypotheken Verzekeringen

Sparen - Depostito garantiesetelsel PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 24 januari 2009 15:08

Wat houdt het deposito garantiestelsel in?

Als een bank met een vergunning van DNB in de problemen raakt en niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, treedt het deposito garantiestelsel in werking. Het deposito garantiestelsel garandeert nu een bedrag van € 100.000 per persoon per bank (ongeacht het aantal spaarrekeningen). In het geval van een en-of rekening van twee personen geldt de garantie per persoon. Meer informatie over het deposito garantiestelsel kunt u vinden op de internetsite van De Nederlandsche Bank.

AEGON Bank N.V. valt onder het deposito garantiestelsel
AEGON Bank N.V. heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) en staat daarmee onder toezicht van DNB. DNB stelt hoge eisen aan de vermogenspositie van banken. AEGON Bank N.V. voldoet hier ruimschoots aan.

Garantie van € 100.000 per persoon
Op 7 oktober 2008 heeft de minister van Financiën besloten om de dekking van spaartegoeden onder het deposito garantiestelsel voor de periode van minimaal één jaar te verhogen. Het deposito garantiestelsel garandeert nu een bedrag van € 100.000 per persoon per bank (ongeacht het aantal spaarrekeningen). In het geval van een en-of rekening van twee personen geldt de garantie per persoon.

Het deposito garantiestelsel geldt ook voor spaarrekeningen die zijn afgesloten voor een minderjarig kind. Als de minderjarige zelf de rekeninghouder is, kan het kind aanspraak maken op het deposito garantiestelsel. Betreft het een rekening van een volwassen rekeninghouder ‘inzake’ het minderjarige kind, dan telt de spaarrekening mee voor de garantie van de volwassene/rekeninghouder.

Welke producten van AEGON Bank N.V. vallen onder het deposito garantiestelsel?
Alle spaarproducten van AEGON Bank N.V. vallen onder het deposito garantiestelsel.

Het gaat hierbij onder andere AEGON Eigen stijl Sparen, Spaar Comfort, E-Rekening, Renterekening, Junior Renterekening en Spaarloon Rekening.

Interesse, ga naar
AEGON Eigen Stijl Sparen

Laatst aangepast op zaterdag, 24 januari 2009 16:00
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack